OK_marine_logo
Norwegian (Bokmål) English 

Nyhetsarkiv

OK_Rognkjeksskjul_x4
26. okt 2021
Bremnes Seashore får rognkjeksen til å trives med nytt skjul
Nye Hesvik, en lokalitet hos Bremnes Seashore, har i vinter høstet positive erfaringer med et nytt rensefiskskjul for rognkjeks som gir rognkjeksen en spesialtilpasset plass å hvile seg.
CL1
20. sep 2021
Kan fange en halv million ekstra lakselus på ett kast
Nye tester viser svært lovende resultater for lusenota catchLICE. Opptil en halv million lus per merd kan fanges opp på et enkelt kast viser tester utført hos Mowi. Samtidig har fisken langt mindre skjelltap og bedre skinnhelse enn ved bruk av tradisjonell orkastnot.
%C3%98ystein%201
30. aug 2021
Når hver fisk gjelder: Lerøy Midt prøver ut digital dødfiskteller
Sikker og effektiv telling av dødfisk er en krevende øvelse. Nå har Lerøy Midt funnet en løsning som både reduserer arbeidstimer og feilmarginer betraktelig, men som også gir dokumentasjon som kan etterprøves – i tråd med myndighetenes krav!
OK-Marine-hjelper-deg-velge-riktig-rensefiskskjul
10. mai 2021
Guide: Hva slags rensefiskskjul bør du velge?
Det finnes en rekke ulike typer og modeller av rensefiskskjul. Selv om skjulene stort sett har de samme egenskapene, er det viktig å velge det designet som passer deg best for å gjøre jobben på merdkanten så grei som mulig.
feedGOOD
05. mar 2021
- Har tatt fôring av rensefisk til et nytt nivå
En stor del av arbeidet med å sikre god fiskevelferd består av å sikre riktig og tilstrekkelig fôring. OK Marine har truffet markedet med sin nye produktserie innen fôring av rensefisk.
catchLICE3
08. okt 2020
Ny lusenot kan halvere utfordringene med lakselus
I fjor spådde han at lakselusproblemet kan være borte innen fem år. Nå er Geir Magne Knutsen, fagsjef strategi og utvikling i Bremnes Seashore, styrket i troen etter testing av en ny lusenot.
Bilde%20av%20eldre%20fiskere
06. sep 2020
Slik forbereder du deg til hummerfisket
OK Marine har besøkt fiskerne Per (94) og Ingvar (86) Kristoffersen fra Flekkerøy i Kristiansand. Til sammen har brødreduoen over 150 års erfaring fra hummerfisket. Her får du deres beste praktiske tips til hvordan man bør forberede seg til fiskestart.
Merdkant%20Atle
02. jun 2020
OK Marine vokser - overtar 55 prosent av aksjene i Flatsetsund Engineering
OK Marine har inngått en avtale om å overta 55 prosent av aksjene i Flatsetsund Engineering (FLS). Selskapet spesialiserer seg på effektiv og trygg avlusing av laks.
Koronavirus
18. mar 2020
INFORMASJON VEDRØRENDE KORONA-UTBRUDDET
OK Marine har innført en rekke tiltak for å minimere risikoen for koronasmitte og holde virksomheten i god drift. Avtalte leveranser og kundestøtte har topp prioritet, og vi følger svært gjerne opp nye forespørsler.
Oeyvind-Kristoffersen-fiskeekspert_landscape
18. feb 2020
Nå er det sesong for fisketeiner - slik får du fangst!
Eksperten deler av sine beste tips til teinefisket.
catchGOOD-gjenfangsnot-i-merd
18. feb 2020
Vil bedre fiskevelferden med ny sorteringsnot for rensefisk
Pressemelding: OK Marine har utviklet et effektivt hjelpemiddel for å hente rensefisk ut av merden. Systemet er skånsomt for fisken og kan gi store besparelser for oppdretter.
OK-Marine-og-Aquality_Kristoffersen-hoeyre
22. jan 2020
OK Marine kjøper Aquality AS
Pressemelding: OK Marine har inngått en avtale om kjøp av selskapet Aquality AS. Aquality spesialiserer seg på innovative rensefiskprodukter for akvakulturindustrien.
Merdkant%20Atle
16. okt 2019
Fagartikkel: Slik får du rensefisken til å levere optimalt
Kan du gå en hel generasjon uten lusebehandling? Da er du avhengig av at rensefisken har optimale forhold og beiter effektivt.
Ler%C3%B8y%20Midt%20web2
19. apr 2019
Suksess med ny skjulløsning
Lerøy Midt og OK Marine har over flere år utviklet en ny, robust standard for rensefiskskjul.
SubFeeder_05
26. mar 2019
Vil gjøre det enklere å fôre rensefisk
Pressemelding: OK Marine har utviklet en fôringsautomat som de mener vil redusere både fôrspill og vedlikehold til et minimum.
Bilde%20artikkel
06. des 2018
Slik fisker du juletorsk
Har du planer om å spise torsk i julen? Vi gir deg de beste tipsene fra en erfaren hobbyfisker slik at du selv kan hale i land en juletorsk av beste kvalitet.
OK%20Marine%20hjelper%20deg%20med%20hummerfisket
01. nov 2018
Utfordrende start på hummerfisket
Vanskelige værforhold kan ha påvirket årets hummerfiske, mener Skagerakfisk og Vest-Norges Fiskesalgslag. Starten på fisket viser en reduksjon i fangst sammenlignet med 2017.
hummerbanner
12. sep 2018
Konkurranse!
Fanger du den største hummeren i oktober måned vinner du et gavekort fra OK Marine på 5000,-!
leppefisk
09. aug 2018
Solid åpning på årets leppefiske
Høye vanntemperaturer kan være en av årsakene til at årets leppefiske har startet svært bra. Det rapporteres også om meget stor fangst av berggylt.
Hummer
09. aug 2018
Viktige påminnelser før hummerfisket 2018
Årets hummerfiske nærmer seg, og i den forbindelse ønsker vi å hjelpe våre kunder og andre følgere til å bli best mulig forberedt til fiskestart. Her gjennomgår vi de viktigste punktene man må huske på før jakten på havets sorte gull starter.
Service-fra-OK-Marine
13. jun 2018
Få profesjonelt vedlikehold av dine rensefiskskjul
Oppdrettere opplever ofte hektiske perioder i hverdagen som kan føre til at viktig renhold og vedlikehold av rensefiskskjul gjerne blir nedprioritert. Dette kan føre til dannelse av groe på skjulene, som igjen kan gi dårligere trivsel for rensefisken og gjøre den mindre effektiv som lusespiser.
Lowres_000_6115
13. jun 2018
Øker fokuset på gjenfangst av rensefisk
Et nytt bransjesamarbeid ledet av OK Marine skal jobbe for å skape nye metoder og redskaper for gjenfangst av rensefisk. Aktørene i samarbeidsprosjektet er blant annet Nor-Dan Marine AS, Havforskningsinstituttet, Salmar og Rensefisk AS.
OK-Marine-rensefiskskjul
23. apr 2018
Sertifiserer rensefiskskjul
De siste månedene har OK Marine jobbet systematisk med DNV GL for å få på plass en sertifiseringsordning for selskapets rensefiskskjul. Arbeidet er nå avsluttet, og f.o.m. 04.04.18 er OK Marine`s rensefiskskjul sertifisert i henhold til NYTEK-forskriften og NS 9415.
Skjermbilde%202018-03-22%2009_45_01
22. mar 2018
OK Marine lanserer ny nettbutikk for oppdrettere og fiskere
Tidligere var det kun mulig å bruke OK Marine`s nettbutikk som privatkunde. Nå, etter en større oppussing, er nettbutikken blitt tilpasset slik at også oppdrettere, fiskere og andre bedrifter har mulighet til å handle via OK Marine på nett.
ansatte
22. mar 2018
Tilbyr samarbeid om produktutvikling
Gjennom morselskapet Egersund Group besitter OK Marine bred kompetanse og kunnskap på de fleste områder innen havbruk og fiskeri. Nå ønsker selskapet å dele kompetansen med eksterne aktører i felles produktutviklingssamarbeid.
Akva-group
09. feb 2018
Nytt servicesenter i Rørvik havn
Egersund Group og AKVA group åpner fredag 16. februar klokken 08.00 dørene til et helt nytt servicesenter i Rørvik havn. Få alt du trenger på ett sted - og gode råd på kjøpet. Velkommen!