OK_marine_logo
Norwegian (Bokmål) English 
LeadGood_01

leadGOOD bunn-/overvintringsskjul

Rensefiskskjul
Skjul som øker overlevelsen av leppefisken om vinteren og i tillegg hjelper den å finne veien tilbake til hovedskjul i varmere perioder.
Beskrivelse
leadGOOD bunnskjul, også kalt ledeskjul, er viktig for å holde rensefisken unna bunnen av merden og heller lede den opp til hovedskjulet hvor laksen befinner seg.
 

Kan overvintre

Dette er et kombinert overvintringsskjul og ledeskjul fra OK Marine som ikke bare hjelper leppefisken å finne veien til toppen, men også et skjul som gir den en plass hvor den kan overvintre gjennom vinteren. Her finner leppefisken plass å overvintre i de kalde periodene og i tillegg finner den veien opp til hovedskjul i de varmere periodene. Skjulet bidrar til betraktelig mye høyere overlevelse på leppefisken om vinteren da leppefisken trekker dypere ved kaldere temperaturer. Uten et skjul mot bunnen av merden har ikke leppefisken noe sted den kan gjemme seg og gå i dvale.

 

En annen viktig faktor er at skjulet holder leppefisken vekke fra dødfisksystem, slik at levende leppefisk ikke følger med opp når det skal fjernes død laks.
 

Miljøvennlig

​Alle våre rensefiskskjul kan leveres inn til service for vask, reperasjon, desinfisering og pakking. Dette kan gjøres under utsettet eller mellom utsett. 

Dersom rensefiskskjulet er utslitt og det er tid for utskiftning tar vi imot våre rensefiskskjul og leverer til gjenvinning. Dette er et tiltak for miljøet og det utstedes miljøregnskap for oppdretterne som leverer rensefiskskjulene våre i retur.
 

Montering og tips - leadGOOD

  • Skjulballen senkes ned i merden til den er ca. 3-4 meter fra dødfisksystem, dette sjekkes gjerne med kamera dersom mulig.
  • Toppendene av bunnskjulet festes på en slik måte at de kommer opp i hovedskjul. Her bør det være kontakt mellom de to skjultypene, slik at fisken lett kan forflytte seg mellom de.
  • Det er viktig at hele skjulets lengde er dekket av tare, selv med mindre stykker uten tare vil fisken snu og svømme ned igjen mot bunn av not.
  • Det kan være lurt å senke ned fôrposer langs ledeskjulet for å lokke rensefisken opp mot hovedskjulet.
Ta kontakt med produktansvarlig
Eller send oss en melding og vi tar kontakt med deg
Esben%20M%C3%B8klebust%20Aase_web

Esben Aase

Eller en av våre andre kundeansvarlige
Jonny%20Moegster

Jonny Møgster

Kunde- og produktansvarlig havbruk

+47 99 38 46 39
jonny.mogster@okmarine.no
1234

Erik F. Salvesen

Relaterte produkter
Skjulvasker, hydraulisk
Skjulvasker, hydraulisk
Synketau
Synketau
Danline flytetau
Danline flytetau