OK_marine_logo
Norwegian (Bokmål) English 

Rensefiskskjul

Vi kjenner rensefiskens biologi og adferdsmønster – derfor tilbyr OK Marine ulike skjul som både beskytter rensefisken mot fare, og som gir leppefisk og rognfisk trygge områder for lusebeiting.

Produkter

cleanGOOD gardinskjul, enkelt
cleanGOOD gardinskjul, enkelt
cleanGOOD gardinskjul, todelt
cleanGOOD gardinskjul, todelt
cleanGOOD gardinskjul, firedelt
cleanGOOD gardinskjul, firedelt
cleanGOOD panel-/kranskjul
cleanGOOD panel-/kranskjul
cleanGOOD rammeskjul
cleanGOOD rammeskjul
Løpemeter
Løpemeter
liveGOOD hvileskjul
liveGOOD hvileskjul
PEHD hvileskjul
PEHD hvileskjul
cleanGOOD rognkjeksskjul
cleanGOOD rognkjeksskjul
leadGOOD bunn-/overvintringsskjul
leadGOOD bunn-/overvintringsskjul

Den perfekte møteplassen for din rensefisk

For å ta vare på fiskevelferden er det viktig å sørge for at rensefisken har en plass å hvile ved å gi den en møteplass. Rensefiskskjul gir alle typer rensefisk et naturlig habitat inne i merden slik at de både trives og jobber flittig for å holde lusebestanden ned.

Ok Marine sin produktserie «the GOOD concept» setter fiskevelferd i høysetet ved å tilrettelegge optimale forhold for rensefisken. Med riktig beskyttelse tilpasset fôring og et rent miljø blir rensefisken en lønnsom og effektiv lusebeiter.
Vi anbefaler å plassere fôringsautomaten i nærheten av hovedskjulet. Det er med på å gjøre cleanGOOD til rensefiskens naturlige oppholdssted, hvor den både får maten og desserten (lakselusen) på samme plass.

Hvordan velge riktig rensefiskskjul?

Selv om det finnes en rekke ulike typer og modeller, har skjulene stort sett de samme egenskapene. Likevel er det noen faktorer som avgjør hvilket rensefiskskjul du burde gå for:
  • Har du rensefisk bestående kun av rognkjeks?
  • Har du rensefisk bestående kun av leppefisk?
  • Har du en blanding av rensefisk?
Har du kun rognkjeks anbefaler vi skjulene laget av et stivere materiale, slik som CleanGOOD rognkjeksskjul. Skjulet bremser hastigheten til laksen som gir rognkjeks en perfekt arena for lusebeiting.

Leppefisken derimot, er en bedre svømmer enn rognkjeksen, og er mer avhengig av lommer de kan gjemme seg i. Derfor har vi laget en serie med leppefiskeskjul som er av et mykere materiale.

Produktserien heter cleanGOOD gardinskjul og leveres i variasjoner som enkelt, todelt og firedelt.

Våre gardinskjul er enkle å holde rene ved at du kan tørke de på merdkanten før det oppstår for mye groe.

Hos Ok Marine kan vi også tilpasse rensefiskskjulene etter ditt behov. Dette gjelder alt fra tarestrenger og avstand, til taretykkelse eller andre tilpasninger du måtte trenge. Ønsker du en skreddersydd løsning til ditt oppdrettsanlegg så er det bare å ta kontakt. Sammen får vi på plass gode rensefiskskjul i din merde.

Velg det rensefiskskjulet som passer deg best slik at du kan gjøre jobbe på merdkanten så effektiv og grei som mulig. Dette vil du spare både tid og penger på i det lange løp. Skulle det vise seg å by på utfordringer så er det som sagt bare å ta en prat med oss. Vi har rensefiskskjul/leppefiskskjul i alle varianter, og er helt sikre på at vi finner en god løsning for deg.

For mer informasjon om bruk og vedlikehold kan du ta en titt på videoene som ligger under hvert enkelt produkt!

Miljøvennlig service

Når du handler rensefiskskjul hos oss kan du levere de inn til service for vask, reparasjon, desinfisering og pakking. Dette kan du gjøre når du setter ut fisken, eller mellom utsett.

Rensefiskskjulene er av høy kvalitet, tåler å stå i vannet lenge, og har lang levetid. Når tiden likevel er inne for å skifte ut rensefiskskjulet tar vi imot det gamle i retur for gjenvinning. Som et miljøtiltak sender vi også ut et miljøregnskap til alle oppdrettere som returnerer sine rensefiskskjul.

Trenger du hjelp? Kontakt oss!

Esben%20M%C3%B8klebust%20Aase_web_wh

Esben Aase

Leder Havbruk


+47 91 15 85 03
esben@okmarine.no

Hva slags rensefiskskjul bør du velge?

Les vår guide for valg av rensefiskskjul.