OK_marine_logo
Norwegian (Bokmål) English 
Relaterte produkter
LiveGood

liveGOOD hvileskjul

Rensefiskskjul
liveGOOD er et hvileskjul for rognkjeks. Skjulet øker overlevelsen på rognkjeksen, spesielt på strømutsatte lokaliteter.
Beskrivelse
Hvileskjul, liveGOOD, er laget på samme prinsipp som hovedskjul fra OK Marine, bare med vannrette tarestrimler, og er viktig for overlevelsen av rognkjeks på strømutsatte lokaliteter. De plasseres på tvers av strøm nær notvegg slik at skjulet blir det første rognkjeksen møter når den blir tatt av strømmen.
 

Berger rognkjeksen mot strømmen

Rognkjeksen kan maksimalt takle en vannstrøm på 24-34 centimeter per sekund over et kort tidsrom. En laks på samme størrelse vil til sammenligning klare å svømme i vannstrømmer på 75-95 centimeter per sekund. I oppdrettsanlegg som er eksponert for tøffe bølge- og strømforhold har du som oftest vannstrøm på 30 centimeter i sekundet, ofte oppe i 60 eller 70. Hvileskjulene plasseres på tvers av strømmen nær notveggen, slik at skjulet blir det første rognkjeksen møter når den blir tatt av strømmen. Dette forhindrer rognkjeksen fra å bli presset mot notveggen når den er sliten, og gir den anledning til å hvile seg og hente krefter til å svømme tilbake til hovedskjulet.

Skjulene monteres gjerne flere skøytet i lag, slik at mest mulig av siden der strømmen renner ut er dekket. Monter skjulene i trygg avstand til notvegg, men så nære at rognkjeksen lett finner de når strømmen er sterk.
 

Miljøvennlig

​Alle våre rensefiskskjul kan leveres inn til service for vask, reperasjon, desinfisering og pakking. Dette kan gjøres under utsettet eller mellom utsett. 

Dersom rensefiskskjulet er utslitt og det er tid for utskiftning tar vi imot våre rensefiskskjul og leverer til gjenvinning. Dette er et tiltak for miljøet og det utstedes miljøregnskap for oppdretterne som leverer rensefiskskjulene våre i retur.
Ta kontakt med produktansvarlig
Eller send oss en melding og vi tar kontakt med deg
Esben%20M%C3%B8klebust%20Aase_web

Esben Aase

Eller en av våre andre kundeansvarlige
Jonny%20Moegster

Jonny Møgster

Kunde- og produktansvarlig havbruk

+47 99 38 46 39
jonny.mogster@okmarine.no
1234

Erik F. Salvesen

Relaterte produkter
Skjulvasker, hydraulisk
Skjulvasker, hydraulisk
Blåser
Blåser
Synketau
Synketau
Danline flytetau
Danline flytetau