OK_marine_logo
Norwegian (Bokmål) English 
26. okt 2021

Bremnes Seashore får rognkjeksen til å trives med nytt skjul

Nye Hesvik, en lokalitet hos Bremnes Seashore, har i vinter høstet positive erfaringer med et nytt rensefiskskjul for rognkjeks som gir rognkjeksen en spesialtilpasset plass å hvile seg.
OK_Rognkjeksskjul_x4
- Vi ser at rognkjeksen trives og oppfører seg fint, selv i strøm. Og ikke minst så er det mulig å opprettholde korridorprinsippet som andre skjul ikke klarer, sier John Henrik Thorbjørnsen i Bremnes Seashore.
 
- Rognkjeks har vist seg å være effektiv i kampen mot lakselus - som jo er en felles utfordring for hele laksenæringen. Gjennom aktiv bruk av rensefisk har vi oppnådd positive resultater i arbeidet med å redusere lakselus, sier Thorbjørnsen.
 

Beholder korridorprinsippet

Det nye rognkjeksskjulet er en del av OK Marine sin cleanGOOD-serie som består av rensefiskskjul i alle varianter. Hovedmålet med cleanGOOD er å sikre god fiskevelferd ved å legge forholdene til rette for å sikre overlevelse, trivsel og ikke minst effektivitet for rensefisken i sitt virke som lusebeiter.

cleanGOOD rognkjeksskjul er utformet og plassert i korridorer slik at rognkjeksen har mange møtepunkt og har kort vei til laks og lus.
 
- Korridorprinsippet er avgjørende for å skape den perfekte arena for lusebeiting. Rognkjeksen får et trygt hvile- og oppholdssted samtidig som den har kort vei til jobb. Det gir en rognkjeks som trives, som har en plass å være når det er sterk strøm og som er en effektiv lusespiser, sier Esben Møklebust Aase, fagansvarlig fiskevelferd i OK Marine.
 
Rognkjeksskjulet trenger lite vedlikehold og kan enkelt tørkes på merdkant eller spyles for å holdes rent. Å bli kvitt begroing er ikke en utfordring med cleanGOOD rensefiskskjul.
 
- Bestanddelene er laget av slitesterk PVC som gir lang levetid. Rognkjeksskjulet kan også brettes som en presenning når det ikke er i bruk og tar dermed lite lagringsplass, sier Aase.

Les mer om våre løsninger innen rensefiskskjul.

Les også vår guide: Hva slags rensefiskskjul bør du velge
 
v%C3%A6rlandsgarn%201
12. apr 2024
VÆRLANDSGARNET®
VÆRLANDSGARNET®
Bilde%20artikkel
26. jan 2024
OK Marine har styrket sin garnsatsing
OK Marine har styrket sin garnsatsing
Samlebilde%20bensinkanner
25. jan 2024
Ny standard for 95 oktan E10 bensin
Ny standard for 95 oktan E10 bensin
Bilde%20av%20eldre%20fiskere
29. aug 2022
Slik forbereder du deg til hummerfisket
Slik forbereder du deg til hummerfisket
Reketeine_1
28. apr 2022
Rekefiske med teiner - slik får du fangst!
Rekefiske med teiner - slik får du fangst!
Nettbruk-5451
28. apr 2022
Egersund Group, ved OK Marine, har undertegnet avtale om kjøp av Frydendahl Im- & Export A/S
Egersund Group, ved OK Marine, har undertegnet avtale om kjøp av Frydendahl Im- & Export A/S