OK_marine_logo
Norwegian (Bokmål) English 
05. mar 2021

- Har tatt fôring av rensefisk til et nytt nivå

En stor del av arbeidet med å sikre god fiskevelferd består av å sikre riktig og tilstrekkelig fôring. OK Marine har truffet markedet med sin nye produktserie innen fôring av rensefisk.
feedGOOD
- Vi er svært godt fornøyde med at OK Marine har tatt fôring av rensefisk til et nytt nivå. Våre erfaringer er at fôringssystemene deres vil gi bedre fiskevelferd og bedre overlevelse, sier Ole Roald Danielsen i Norsk Oppdrettsservice.
 
Oppdrettsfisk skal ha et levemiljø og en håndtering som sikrer god velferd gjennom hele livssyklusen. Det står fastsatt i dyrevelferdsloven.
 
- Kunnskapen og oppmerksomheten om rensefiskenes velferd og behov har hatt et økende fokus de siste årene. Fokus på for eksempel riktig fôr og fôringsstrategi er steg i riktig retning for velferden til rensefisken, sier Danielsen.
 

Stor interesse fra fiskeoppdrettere

OK Marine har de siste årene bygget opp en produktserie, kalt feedGOOD, som dekker store deler av behovene innen fôring av rensefisk. Serien inkluderer blant annet Autofeeder EL - en helautomatisk og driftssikker fôringsautomat som kan festes til alle typer merder, og Centralfeeder - et vannbårent sentralfôringsanlegg som sikrer jevn fôring av rensefisk i alle merder samtidig.
 
- Vi opplever en stor interesse rundt feedGOOD-serien. Tilbakemeldinger fra kundene våre er at dette er produkter som er stabile og enkle i drift, samtidig som de gjør den viktigste jobben riktig; de fôrer jevnt, til riktig tid, og der rensefisken befinner seg, sier Esben Aase, fagansvarlig fiskevelferd i OK Marine.

Se alle våre feedGOOD fôringsautomater.
 

Tett samspill med kunder

OK Marine har rådført seg med Norsk Oppdrettsservice i utviklingen av feedGOOD-serien.
 
- Norsk Oppdrettsservice er det selskapene med mest dokumentasjon på rensefisk i Norge, og erfaringsutvekslinger med dem har vært en sterk bidragsyter til å kunne utvikle produkter som treffer kundens ønsker og behov. OK Marine har satt fokus på fiskevelferd og utviklet produkter som sikrer rensefisken et best mulig utgangspunkt i merden, sier Aase.
 
Ved bruk av rensefisk som forebyggende verktøy i oppdrett stilles det stadig strengere krav til overlevelse og fiskevelferd.
 
- En stor del av arbeidet med å sikre god fiskevelferd består av å sikre riktig og tilstrekkelig fôring. OK Marine anbefaler en daglig utfôring på 2 - 2,5 % av biomassen for å sikre at rensefisken får nok næring. Man er avhengig av at det ikke blir mye fôrspill, og det kan være svært tidkrevende å fôre all rognkjeksen for hånd på en skikkelig måte. Våre fôringsautomater sørger for at jobben blir gjort på en driftssikker og effektiv måte, sier Aase.

Se alle våre produkter for rensefisk og fiskevelferd.

feedgood merd web
Bilde%20av%20eldre%20fiskere
29. aug 2022
Slik forbereder du deg til hummerfisket
Slik forbereder du deg til hummerfisket
Reketeine_1
28. apr 2022
Rekefiske med teiner - slik får du fangst!
Rekefiske med teiner - slik får du fangst!
Nettbruk-5451
28. apr 2022
Egersund Group, ved OK Marine, har undertegnet avtale om kjøp av Frydendahl Im- & Export A/S
Egersund Group, ved OK Marine, har undertegnet avtale om kjøp av Frydendahl Im- & Export A/S
OK_Rognkjeksskjul_x4
26. okt 2021
Bremnes Seashore får rognkjeksen til å trives med nytt skjul
Bremnes Seashore får rognkjeksen til å trives med nytt skjul
CL1
20. sep 2021
Kan fange en halv million ekstra lakselus på ett kast
Kan fange en halv million ekstra lakselus på ett kast
%C3%98ystein%201
30. aug 2021
Når hver fisk gjelder: Lerøy Midt prøver ut digital dødfiskteller
Når hver fisk gjelder: Lerøy Midt prøver ut digital dødfiskteller