OK_marine_logo
Norwegian (Bokmål) English 
Lusekasse0000

Lusetellingskar

Spesialutstyr og tilbehør
Lusetellingskar til bruk direkte på merdkant.
Beskrivelse
Gjør lusetellingen både effektiv og skånsom med lusetellingskar. Karet henges enkelt og greit på merdkanten slik at du får god fiskevelferd, minimal rømningsrisiko, og full kontroll på lusenivået!

Godt utstyr er avgjørende for å sikre enklere og mer effektiv arbeidshverdag for deg som driver med fiskeoppdrett. Derfor har vi utviklet lusetellingskar som holder høy kvalitet, følger alle myndighetskrav, tar vare på god fiskevelferd og som varer år etter år.
 

Slik gjør du lusetelling enklere!


Tradisjonell lusetelling gjennomføres ved at fisken håves ut av merden og over i bedøvelseskar. En prosess som er lite skånsom for fisken som blir tatt ut av merden. Samtidig øker rømningsrisikoen, noe som selvfølgelig ikke er ønskelig.

Denne metoden for lusetelling er både langsom og arbeidskrevende. Ofte må man også sette inn ekstra tiltak, som for eksempel en sikringsnot mellom båten og merdens topprekke, i et forsøk på å minimere rømningsrisikoen.

Med et lusetellingskar fra OK Marine effektiviserer du hele prosessen. Du både sparer arbeidskraft, og skåner fisken, på en og samme tid. Våre selvutviklede lusetellingskar monterer du direkte på merdkanten og sikrer med gummistropp. Det betyr at du aldri trenger å håve fisken ut av merden, du minimerer rømningsfaren, lusetellingen tar kortere tid og fiskehelsen blir bedre.

Når lusetellingen er fullført, er det enkelt å tømme karet for vann. I bunnen av karet er det montert en kuleventil. Ved å åpne denne skylles vannet ut og lusen filtreres. Med lav egenvekt på 17 kg fungerer lusetellingskaret også til lusetelling i forbindelse med behandling. I tillegg er det enkelt å frakte med seg rundt flytekragen.
 

Retningslinjer for lovpålagt lusetelling


Som en generell regel skal det enhver tid være under 0,5 voksen hunnlus i gjennomsnitt per fisk, i et akvakulturanlegg. Kravet er satt av myndighetene for å sikre at lusenivået langs kysten er under kontroll. Oppdrettsnæringen er derfor pålagt å utføre lusetelling ukentlig.

Har du behov for å redusere lusenivået i merden kan vi anbefale vår catchLICE lusenot som forenkler hele avlusingsprosessen. Å få på plass gode fasiliteter for rensefisk med rensefiskskjul er også både effektivt og lønnsomt.

Ved å effektivisere lusetellingen med en av våre lusetellingskar vil du derfor kunne spare mye tid og krefter, samtidig kan dette bidra til bedre fiskehelse i ditt oppdrettsanlegg.

Har du spørsmål angående våre lusetellingskar eller andre produkter i sortimentet så er det bare å ta kontakt. Vi hjelper deg med hva enn du måtte lure på!

Spesifikasjoner:
Mål: 108 x 48 x 41 cm
Vekt: 17 kg
Ta kontakt med produktansvarlig
Eller send oss en melding og vi tar kontakt med deg
Jonny%20Moegster

Jonny Møgster

Kunde- og produktansvarlig havbruk

+47 99 38 46 39
jonny.mogster@okmarine.no